НОВИНИ

Синдикатите искат реиндустриализация

Промишлеността е достигнала към 25% дял от Брутния вътрешен продукт.

bnt avatar logo
от БНТ
20:02, 18.07.2014
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Промишлеността е достигнала към 25% дял от Брутния вътрешен продукт. Така е изпълнена една от евроцелите - за реиндустриализация. Това стана ясно по време на разговор за възраждането на индустрията в България, с участието на синдикалисти и икономисти. НЕК е приключила миналата година със загуба от 142 милиона лева, спад на продадения ток и четвърт по-малко износ в сравнение с 2012-та. Тревожните данни идват от консолидирания финансов отчет на държавното дружество. От енергийното министерство от своя страна отбелязват, че отчетената загуба е значително по-малка от предварително предвидените 334 милиона и е била натрупана в периода от 2009-а до 2012-а година.
Пламен Димитров - президент на КНСБ: Електроника и електротехника, транспортно оборудване, металургия, машиностроене, в това число автомобилостроене, клъстърът на тоя сектор се развива много интензивно и много добре.
Константин Тренчев - президент на КТ "Подкрепа": Преди да говорим за реиндустриализация, трябва да кажем 2-3 думи за деиндустриализацията. Хиляда пъти съм казвал на кой ли не премиер - този ми е 14-ти - хора. "Следприватизационен контрол", какво правите? Нищо не правите. Подписали ли са документи назначените капиталисти? Подписали са. Потърсете им сметка. Няма такова нещо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отец Иван предава управлението на сина си
Отец Иван предава управлението на сина си
177 години от рождението на Левски (ОБЗОР)
177 години от рождението на Левски (ОБЗОР)