НОВИНИ

Откриха младежките летни игри в Нанджин

Стилната и ефектна церемония по откриването на Вторите летни младежки игри в Нанджин.

bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 16.08.2014
Чете се за: 00:47 мин.
По света
Стилната и ефектна церемония по откриването на Вторите летни младежки игри в Нанджин. Президентът на МОК Томас Бах разчупи строгия тон и прикани младежите да си направят селфи с него. Игрите бяха открити от президента на Китай Си Дзинпин. БНТ HD излъчи откриването в пряко предаване. Бах предложи на присъстващите на олимпийския стадион в Нанджин да качат със специален надпис своето селфи в социалните мрежи, изпращайки така сериозното си послание към света.
Томас Бах - президент на МОК: "Така показвате, че олимпийският спорт прекрачва отвъд границите на състезанието. Тук става дума също за общуване, за обучение и за създаване на приятелства по целия свят."
Около 3 800 млади спортисти се включват в спортните надпревари. 27 са българите, а със знамето на откриването дефилира световният шампион по бокс за младежи Благой Найденов. Двучасовото шоу, изпъстрено със светлинни и дигитални ефекти беше създадено изцяло от китайски екип с главен режисьор Чен Уейа - помощник на Джан Иму в Пекин през 2008-ма. Под мотото "Освети бъдещето" домакините предложиха ефектно пътешествие назад във времето с някои от  китайските открития и напред в бъдещето,  където мечтите се сбъдват. Носителката на 4 олимпийски титли от скоковете във вода на игрите в Пекин и Лондон Чен Рулин запали олимпийския огън. Предстоят 13 състезателни дни, в които за зрителите на БНТ HD светът ще бъде олимпиада.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа край Мездра по чудо не взе жертви
Катастрофа край Мездра по чудо не взе жертви
Пожар в международния детски лагер в Кранево около 19 ч. снощи (ОБНОВЕНА)
Пожар в международния детски лагер в Кранево около 19 ч. снощи (ОБНОВЕНА)