НОВИНИ

В Димитровград започна фестивал на актьорското майсторство

В Димитровград започна вторият фестивал на актьорското майсторство „Любимец 13".

димитровград започна фестивал актьорското майсторство
bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 24.09.2014
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
В Димитровград започна вторият фестивал на актьорското майсторство „Любимец 13". Началото беше поставено с уникално представление, наречено „Актьорите", в което зрителите могат да видят развитието на хората от храма на мелпомена през опита и години. Актьорът е преди всичко човек. Той може да бъде и радостен, и тъжен, и така да въздейства на своята публика, но винаги показва на сцената не само образа, а и част от себе си. Това е смисълът на театралният фестивал в Димитровград.
Тодор Боянов - режисьор: "Показваме 16 годишно момче, което си мечтае да стане актьор и завършваме с 66-годишна актриса, така че минаваме през всички поколения актьори, за да проследим пътя и развитието в храма на Мелпомена."
Димитър Чимширов е най-младият участник в представлението. Макар и само на 16, той вече е научил първият урок за актьора.
Димитър Чимширов - 16г.: "Самата емоция може да се пресъздаде по - различен начин, няма значение какъв е текстът."
Дори и опитните актьори откриват по нещо ново във всеки спектакъл, а в този освен, че ще види емоцията в играта им, публиката ще научи и нещо ново.
Фахрадин Фахрадинов - актьор: "Всеки един от нас изгражда роли и в същото време бива представен като обикновен човек, който се е борил, за да достигне мечтата си и в един момент я реализира."
Целта на спектакъла е публиката да усети смисъла на театъра. Според режисьора Тодор Боянов това е следата, която актьорите оставят в душата на зрителя.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Офанзивата срещу Ислямска държава в Сирия се разраства
Офанзивата срещу "Ислямска държава" в Сирия се разраства
В Париж казаха Не на любовните катинари
В Париж казаха "Не" на любовните катинари