НОВИНИ

3 тона контрабанден тютюн за наргиле задържаха на митница Бургас

3 тона контрабанден тютюн за наргиле за над 1 000 000 лева задържаха служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас.

тона контрабанден тютюн наргиле задържаха митница бургас
bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 27.07.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

На пристанище Бургас пристига контейнер от Дубай/ОАЕ/, предназначен за получател в България. Според подадените към българските митнически власти обобщена декларация за въвеждане и декларация за временно складиране, съдържанието на контейнера се състои изцяло от мебели.

Служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас селектират контейнера за рентгенова инспекция, при която установяват нехарактерна плътност на съдържанието.

При последвалата щателна митническа проверка се установява, че освен редовно декларираните мебели, вътре се намират и 3000 броя кутии от по 1 килограм всяка, или общо 3 000 килограма, съдържащи тютюн за наргиле.

За цялото количество задържан тютюн за наргиле дължимият акциз е в размер на 456 000 лева. Средната продажна цена на тютюна за наргиле, според регистъра за цените на тютюневите изделия, възлиза на 360 лева за килограм.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Бургас. Контрабандната стока и контейнерът са задържани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат промени в датите на изпитите за НВО след 7 клас ​
Предлагат промени в датите на изпитите за НВО след 7 клас ​
Стартира Конкурсът за иновативно предприятие на годината
Стартира Конкурсът за иновативно предприятие на годината