НОВИНИ

БСП ще участва в разговори, но остава опозиция (ОБЗОР)

Ако бъде поканена, БСП ще участва в разговори с ГЕРБ по основните приоритети на страната - това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

bnt avatar logo
от БНТ
17:23, 07.10.2014
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Ако бъде поканена, БСП ще участва в разговори с ГЕРБ по основните приоритети на страната - това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов. Днес Изпълнителното бюро на партията се събра на заседание, което ще продължи и в петък, за да направи анализ за причините за тежката загуба на парламентарните избори и да определи политиката на партията при евентуални разговори с ГЕРБ. Атанас Мерджанов коментира като несериозно отношение към разговорите определеният от ГЕРБ състав за първоначалните срещи с другите партии и заяви, че като реципрочност, БСП също няма да участва с лидера си в тях.
Atanas_MerdjanovАтанас Мерджанов - говорител на БСП, член на Изпълнителното бюро: "Да пратиш определен кръг от твоя актив просто да проучи обстановката и да напипаш пулса на отсрещната страна, това не е достатъчна загриженост и отговорност, според мен. И още нещо искам да бъде ясно. Подобни подхвърляния, за подаване, за отстъпване на едно или друго министерство е несериозно отношение към всичките проблемни кръгове, по отношение състоянието на страната. Резултатите от тези избори бяха достатъчно сериозна и тежка загуба за БСП. Да се говори за управление изглежда малко нахалничко от страна на БСП. Не случайно заявихме, че народният вот ни е определил ролята на опозиция."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германски конвой с хуманитарна помощ пристигна в Украйна
Германски конвой с хуманитарна помощ пристигна в Украйна
ГЕРБ ще води преговори с всички партии - първи са БСП и ДПС (ОБЗОР)
ГЕРБ ще води преговори с всички партии - първи са БСП и ДПС (ОБЗОР)