НОВИНИ

Още не са премахнати предизборните плакати и билбордове в София

3 дни след изборите политическите партии и коалиции все още не са започнали да премахват плакатите и билбордовете в София.

bnt avatar logo
от БНТ
11:56, 08.10.2014
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
3 дни след изборите политическите партии и коалиции все още не са започнали да премахват плакатите и билбордовете в София. От Столичния инспекторат заявиха, че срокът за сваляне на агитационните материали изтича в края на седмицата. За тези парламентарни избори партиите и коалициите са ползвали 203 места за разпространение на агитационни материали. Толкова им били разрешени от Столичния инспекторат. И този път обаче не се размина без нарушители.
Иво Пенев - началник сектор "Контрол на рекламната дейност" в Столичен инспекторат: Партиите никога не са изрядни. За съжаление и този път имахме доста нарушения и по време на кампанията изпратихме над 200 броя снимков материал на Районните избирателни комисии за нарушена агитация - т.е. поставяне на плакати, афиши, листовки на непозволени места.
На изминалите евроизбори също е имало доста неизрядни. От Инспектората допълниха, че скоро някои от партиите могат да останат неприятно изненадани. Не е изключено част от тях да получат по 2 глоби.
Иво Пенев - началник сектор "Контрол на рекламната дейност" в Столичен инспекторат: 6 формации не успяха да се справят със свалянето на агитационните си материали. Почти сме готови с оформянето на наказателните постановления, но съзнателно не ги изпратихме на политическите партии, тъй като срокът между двата избора беше много кратък. И не искахме в рамките на следващата предизборна кампания някои партии да получават глоби, тъй като биха го изтълкували съвсем преврат.
След предупрежденията, от понеделник започват и глобите. Санкциите за тези, които до неделя не свалят плакатите и билбордовете си, са между хиляда и 5 хиляди лева.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в нощния влак Варна - София
Пожар в нощния влак Варна - София
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди