САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

33-годишна родилка почина в областната болница в Сливен

33-годишна родилка е починала в областната болница в Сливен. Информацията беше потвърдена пред БНР от началника на отделението по "Анестезиология и интензивно лечение" д-р Юлия Бянкова, след като по-рано роднини съобщиха за случая в социалните мрежи.

от БНТ
21:16, 18.08.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
годишна родилка почина областната болница сливен

Ренета Томова е починала вчера следобед в отделението по реанимация, ден след естествено раждане в родилното отделение на болницата. Новороденото момиченце е в неонатология, без опасност за живота, но според роднините има усложнения.

Според д-р Юлия Бянкова причината за смъртта е настъпило белодробно усложнение, следствие на раждането: При нас беше приета с тежка дихателна недостатъчност, причинена от белодробен отток, с високи стойности на артериалното налягане. Беше отхвърлена диагнозата белодробна емболия.

Бащата на починалата Ренета Петър Томов обаче определя случилото се като "живо убийство": Защо не са я срязали с цезарово, след като е едра родилка с едър плод, а са я натискали като някое животно и са и натрошили ребрата. Цялата я видяхме в "Патология", цялата синя отзад. Какво да ви кажа, освен, че това е едно живо убийство".

Той обяви и какво е състоянието на новородената му внучка: "Едната й ръчичка е неподвижна, а главичката и е още с отток и синьо око, следствие на оттока. Неонатолозите сега ми казаха, че не знаят дали тази ръка ще се раздвижи. При някои се раздвижвала, при някои така оставала".

Томов заяви, че ще искат патоанатом от друг град да направи аутопсията, за да не се укрият улики.

Междувременно стана ясно, че по случая се води разследване, което е под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. Очаква се да бъде иззета и медицинската документация по случая.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
САЩ готвят санкции за фирмите, които участват в Северен поток-2
САЩ готвят санкции за фирмите, които участват в "Северен поток-2"
Рейтингова агенция предвижда 22% инфлация в Турция
Рейтингова агенция предвижда 22% инфлация в Турция