НОВИНИ

Цената на петрола ще стигне до 45 долара за барел до 2018 г.

Това заяви управителят на "Coface" за България - Милена Виденова на 4-та глобална конференция по управление на риска в България. Обсъдени бяха значими теми като глобалните политики и компаниите, финансов менинджмънт, геополитически сценарии и много други финансови решения. В конференцията на "Coface", на които БНТ е медиен партньор, се включиха главният икономист на компанията Жулиен Марсили, както и министъра на труда и социалната политика, Ивайло Калфин.

Диана Миткова
от Диана Миткова
22:46, 15.04.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
цената петрола стигне долара барел 2018

Участиците се обединиха около това, че целевият растеж от 3% на българската икономика, определен от правителството е реалистичен.

"До 2030 година работодателите няма да търсят кадри без средно и висше образование, каза Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на труда и социалната политика.

За справянето с проблема социалният министър заяви, че подкрепя дуалното обучение, както и финансирането във висши училища на определени специалности, които ще бъдат търсени на пазара на труда.

Според Калфин през следващите няколко години се очаква ръст на търсенето на работна ръка в преработващата промишленост, образованието и социалните дейности. Специалисти в сферата на информационните технологии и машинни оператори пък се очаква да бъдат най-търсени и нужни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От специалния ни пратеник в Скопие: Протестът приключи
От специалния ни пратеник в Скопие: Протестът приключи
Мали и ЕС се договориха за съвместно управление  на миграцията
Мали и ЕС се договориха за съвместно управление на миграцията