НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

Музика и усмивки ни примамват в първите дни на пролетта.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:49, 04.04.2015
Чете се за: 00:56 мин.
Още

Музика и усмивки ни примамват в първите дни на пролетта.

Звездата на новата оперна сцена Соня Йончева ще пее в зала "България" навръх Цветница. Въпреки че графикът й е пълен за следващите 5 години, а синът й Матео е само на шест месеца, певицата излиза на родна сцена. Избрила е любими арии от Пучини и Масне. Избрана е и за ролята на Дездемона в "Отело" - спектакълът, който ще отkрие новия сезон в Метрополитън.

Носителят на "Аскеер" за цялостно творчество Никола Анастасов ще видим в премиерния спектакъл на Сатирата.

"Убийство в експреса" - усмивки и абсурдни ситуации, триъгълници, заложени от унгарския драматург Габор Гьоргеи. Не може и без други изненади, когато на режисьорския пулт застава Петър Денчев и актьорите извеждат влака в пъстри емоционални посоки.

Смешен и тъжен - такъв е животът ни. И кой, ако не карикатуристите ще извадят на показ болежките, с много усмивки. Няма как, на "Шипка 6" политическата сатира преобладава.

Откриха не на шега, на 1-ви април Националната изложба "Карикатура".

Онник не остава безразличен към реалността. В галерия "Нюанс" художникът прави паралел между гръцките легенди и българските случки - с променени герои като хубавата Еленка от Троян и Зевко, с автопортретни елементи.

Край на забраните за снимане пред картините - поне в музея Art in Island във Филипините. Пред 3D реплики на прочути творби всеки може да се снима както си поиска.

"При нас картините не са довършени, ако посетителите не са в тях" - шегуват се създателите на първия селфи музей.

Гответе се за снимка с Дърти Вегас - британските ди джеи с Грами . DJ Бен Харис и Пол Харис - между другото нямат роднинска връзка, пристигат през май. Майсторите на денс музиката обещават разтърсващо шоу в НДК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лазаровден в село Стража
Лазаровден в село Стража
Какво предлагат пролетните лагери
Какво предлагат пролетните лагери