НОВИНИ

4500 лв. глоба за шведа, ритнал камериерка в Слънчев бряг

Шведът Ралф Сунберг бе признат днес от Районния съд в Несебър за виновен за ритника срещу камериерка в Слънчев бряг. Чужденецът обаче е освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба от 4 500 лева. Той ще заплати и разноските по делото, които са около 600 лева.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:59, 26.09.2017 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

На влизане в съда днес Ралф криеше лицето си и не пожела да отговаря на въпроси на журналисти. Адвокатът му припомни, че той е с чисто съдебно минало, не е осъждан и затова ще настоява съдът да определи административно наказание - глоба.

В съдебната зала Ралф Сундберг заяви, че съжалява за случая и никога повече няма да посяга на човек. Той добави, че е бил под въздействие на алкохол, заблудил се и помислил, че лаптопа му е откраднат. Според прокуратурата чистото съдебно минало на шведа е основание делото да се гледа по процедурата, която предвижда административно наказание.

Радост Бошнакова: "Наказанието, което му иска прокуратурата отговаря на целите и принципите, които са заложени от законодателя. Наказанието е до 3 години лишаване от свобода и не са причинени съставомерни от деянието щети".

Съдът се произнесе, че сваля наказателната отговорност от Ралф Сундберг и го осъди да заплати глоба от 4500 лв. Очаква се пострадалата камериерка да се конституира като частен обвинител и да поиска парично обезщетение в размер на 50 хиляди лева.

В началото на юни т.г. Ралф изрита брутално камериерката Диана Петкова в главата без видима причина. Кадрите, които бяха публикувани в социалните мрежи, предизвикаха вълна от възмущение срещу своеволието на туриста. Последните няколко месеца той прекара в самостоятелен апартамент в хотелски комплекс в Слънчев бряг. Днес съдът отмени наложеният домашен арест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясни са съперниците в 1/8-финалите за Купата на България по футбол
Ясни са съперниците в 1/8-финалите за Купата на България по футбол
Проверяват заведенията в пловдивския квартал Капана
Проверяват заведенията в пловдивския квартал "Капана"