НОВИНИ

600 хил. за пенсионерите от акцията "Великден за всеки"

Около 600 хиляди лева са събрани в кампанията "Великден за всеки" под патронажа на омбудсмана Мая Манолова. Това означава, че 30 хиляди пенсионери с пенсии малко над 300 лева ще получат ваучери на стойност 20 лева.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
14:14, 27.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
600 хил пенсионерите акцията великден всеки

Днес и утре списъците с имената на пенсионерите ще бъдат обявени в централните пощенските клонове на областните или общински центрове на България. За столицата ваучерите ще се получават в Централна поща. С тези ваучери пенсионерите ще могат да пазаруват в 5 хил. магазина в цялата страна, обявени на сайта на Омбудсмана. Инициативата цели повече пенсионери да получат помощ около Великден, а не само тези с пенсии под 300 лева, за които държавата осигури по 40 лева. Днес Мая Манолова отчете събраните средства в пенсионерски клуб в ж.к. Младост 3. На хората там бяха раздадени 200 пакета с храна. Общо 5 хиляди такива пакета ще получат пенсионерите в цялата страна.

Мая Манолова, омбудсман: Сред хората, които участваха в сложната организация на тази кампания има настроение това да стане ежегодна дарителска акция, но аз имам още по-амбициозна цел и тя е след тази кампания да започнем една кампания за промени в законодателството, така че всички, които даряват храни да имат съответните стимули от държавата и тогава подобни празници наистина ще се случват всеки ден и Великден ще е всеки ден, защото даряването на храни ще стане ежедневна дейност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москов: Неизбежна беше смяната на шефа на Фонда за лечение на деца
Москов: Неизбежна беше смяната на шефа на Фонда за лечение на деца
Пенсионерка от Нова Загора е била измамена с 3680 лева от мними полицаи
Пенсионерка от Нова Загора е била измамена с 3680 лева от мними полицаи