Експертите на Международната агенция за онкологични изследвания не са призовали към отказ от консумация на обработено месо, а само са посочили, че по-малък прием може да намали риска от рак на правото черво.
Експертите на Международната агенция за онкологични изследвания не са призовали към отказ от консумация на обработено месо, а само са посочили, че по-малък прием може да намали риска от рак на правото черво. Това уточни Световната здравна организация. В началото на 2016 година експерти ще обсъдят новите научни изследвания, засягащи мястото на обработеното месо в контекста на общата здравословна диета. Получените резултати при изследванията потвърждават сегашните препоръки да се ограничи консумацията на месо, заяви директорът на Международната агенция за онкологични изследвания . Същевременно той призна, че не трябва да се отричат и полезните хранителни свойства на местните блюда.