НОВИНИ

Бойко Борисов разговарял по телефона с Ангела Меркел

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор по негова инициатива с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, съобщиха от правителствената информационна служба.

бойко борисов разговарял телефона ангела меркел
bnt avatar logo
от БНТ
21:01, 14.02.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Премиерът запозна канцлера с позицията на България за предстоящата утре в Прага среща на държавите от Вишеградската четворка и потвърди още веднъж солидарността на България към гръцката страна и несъгласието за изграждане на граница между Република Македония и Гърция.

Премиерът подчерта необходимостта от това Европейският съюз да действа като едно цяло и призова за търсене на общо европейско решение за справяне с мигрантския поток, като засвидетелства готовността на страната за сътрудничество в опазване на външната граница на Европа с усилие за редуциране на нелегалната миграция. Премиерът подчерта важната роля на европейската солидарност и отражението й върху европейската кохезионна политика.

Борисов призова канцлера Меркел за подкрепа в усложнетата ситуация на българо-гръцката граница, където поради протестните действия на гръцките фермери страната търпи икономически загуби всеки всеки ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разказът на една майка, която моли за справедливост утре в Денят започва
Разказът на една майка, която моли за справедливост утре в "Денят започва"
​Патриарх Кирил ръководи богослужение в православния храм в Хавана
​Патриарх Кирил ръководи богослужение в православния храм в Хавана