НОВИНИ

Каракачанов: Сигурността на България е застрашена от огромния мигрантски поток

Това каза в предаването "Още от деня" съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов по повод днешната среща при президента Росен Плевнелиев.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
18:58, 07.03.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
каракачанов сигурността българия застрашена огромния мигрантски поток

Каракачанов каза, че от името на Патриотичния фронт е посочил няколко основни проблема:

На първо място темата за сигурността.- Нещата ги разделих на две: вътрешната сигурност, която касае българските граждани, а именно битовата престъпност. Явно е необходимо вътрешното министерство да вземе по-радикални мерки. Външната сигурност: предизвикателствата, които съществуват по отношение на процесите, които текат в Близкия Изток и в Турция. Сигурността на България е застрашена от огромния мигрантски поток, каза още Каракачанов. По думите му това не е от вчера, а от години.

Друга тема, която е поставил пред президента това е енергетиката. Според Каракачанов спешно е нужна ревизия в енергетиката, трябва да има преразглеждане на договорите за така наречената "зелена енергия", също така и договорите на двата така наречени американски ТЕЦ-а "Марица-Изток 1" и "Марица-Изток 3". Ако се приеме предложението но Патриотичния фронт за прекратяването на договорите за двете американски централи, сметките няма да са толкова големи, цената на тока няма да се увеличава и НЕК няма да трупа загуби.

Третата тема е външната политика. Според Красимир Каракачанов България трябва да води балансирана външна политика. Страната ни е член и на НАТО и на ЕС, но политиката, която трябва да водим спрямо страните, които са извън тези организации трябва да бъде в интерес на страната, а не някакви идеологически клишета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВиК асоциацията в Кюстендил не може да усвоява Европейски средства
ВиК асоциацията в Кюстендил не може да усвоява Европейски средства
Двойно повече цветни площи в Благоевград
Двойно повече цветни площи в Благоевград