НОВИНИ

Цветан Цветанов: Анонимните сигнали трябва да отпаднат в антикорупционния закон

Анонимните сигнали трябва да отпаднат в новия антикорупционен закон, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в "Панорама". Според него с анонимен сигнал може да се цели дискредитирането на един политически опонент.

цветан цветанов анонимните сигнали отпаднат антикорупционния закон
bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 03.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Цветан Цветанов, зам.-председателят на ГЕРБ: Този законопроект не мина на първо четене в пленарна зала. Сега предстои вторият законопроект да бъде внесен в парламента. Има корекции, които бяха направени, защото винаги остава съмнението, че с анонимни сигнали може да има злоупотреба. За да има пълна гаранция, че няма да има политическа репресия към политическия опонент, което е патент на БСП лява България, направихме така че в законопроекта да залегне възможност не изпълнителната власт да назначава органа на управление на тази комисия, а да бъде парламентът. Това е една допълнителна гаранция, че действително парламентът ще е този, който ще назначи председателя, а той да направи предложения за неговия екип.

ГЕРБ вече има свой кандидат за президент, той е част от структурите на партията, но името му ще бъде обявено публично най-вероятно чак през септември, каза още Цветан Цветанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ - Мегашоу в тунела Готард разгневи пуританите
ДРУГИТЕ НОВИНИ - Мегашоу в тунела "Готард" разгневи пуританите
МВР срещу престъпността по региони
МВР срещу престъпността по региони