НОВИНИ

Радан Кънев: Има реална опасност България да има ляв президент

Ако България има ляв президент, отговорността ще е на ГЕРБ. Това коментира съпредеседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Според него дребните партийни сметки провалят шанса България да има обединяващ президент.

радан кънев реална опасност българия ляв президент
bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 08.06.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Радан Кънев, съпредседател на Реформаторския блок: ГЕРБ отхвърлиха протегнатата ръка с изключителна партийна арогантност с едно изключително безочие, с изключителна партийна арогантност отхвърлиха протегната ръка. Оттук насетне те носят 100% отговорност, ако България има ляв президент, избран след изборите. Има реална опасност. И дребните, на моменти жали партийни сметки на ГЕРБ, а и на други партии в българската десница провалят шанса България да има обединяващ президент. Защо? Защото искат да си имат партиен президент, да си подаряват часовници. Само че ако този път други си подаряват часовници, трябва да е ясно, че отговорността е на една партия и на цялото нейно ръководство. И таз партия се казва ГЕРБ.

Кънев уточни, че са искали кандидатът за президент да е човек, който да работи от ден първи като коректив, да спечели на първи тур, да не се допусне по никакъв начин ляв кандидат или кандидат, който да промени външнополитическия курс на България.

Ролята на президентската институция е да бъде гарант на външнополитическия курс на страната, стожер на отбраната и отбранителната способност, да изпълнява важни функции, свързани с правосъдието и върховенството на закона. Президентът трябва въз основа на всичко това да бъде силен коректив на правителството и да не допуска страната да затъва в едноличен режим, каза още лидерът на Радан Кънев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лютви Местан: Оказва се натиск върху съда, за да не регистрираме ДОСТ
Лютви Местан: Оказва се натиск върху съда, за да не регистрираме ДОСТ
Увеличават социалната пенсия за старост с 2,6 на сто
Увеличават социалната пенсия за старост с 2,6 на сто