АБВ търси диалог за кандидатпрезидентската кампания

АБВ търси активен диалог и в ляво, и в дясноцентристкото пространство. Този диалог дава резултат. Това каза заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

от БНТ
07:31, 09.06.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
абв търси диалог кандидатпрезидентската кампания

„За нас е важно тези президентски дискусии, които организираме и които са свързани със сигурността, предстои такава за външната политика, в социалната сфера, да дадат възможност на българина да направи своя информиран избор. Другото е стремежът на ГЕРБ да свие кампанията за 20 дни и да се отиде към служебно решаване на въпроса или по-грубо казано – към назначаването на президент”, добави Петков.

Румен Петков, зам.-председател на АБВ: Още януари месец президентът Първанов каза, че доброто решение за държавата е да се намери една силна консолидираща фигура, която да не буди партийни оцветки. Георги Първанов е най-успешният ни политик през периода на прехода. Не само защото реализира два последователни президентски мандата, а и защото показа, че политиката може да се прави и в интерес на обществото и защото показа, че България може да бъде силна, добре приемана, авторитетна и на Изток, и на Запад, посочи той.

Според Петков с част от действията си президентът Плевнелиев работи срещу интересите на България.

Румен Петков, зам.-председател на АБВ: Ние нямаме друг такъв случай и дано да нямаме, в рамките на един мандат да не се проведе официална среща с македонския президент. Лъха един стремеж да покаже колко мрази Русия. Добре, но да не пречи на българо-руските отношения, защото от това силно зависим ние като развитие на нацията – и в сферата на туризма, на енергетиката, икономиката.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нетаняху свиква заседание заради нападението в Тел Авив
Нетаняху свиква заседание заради нападението в Тел Авив
Два самолетоносача на САЩ пристигат в Средиземноморието
Два самолетоносача на САЩ пристигат в Средиземноморието