НОВИНИ

Студенти-доброволци учат деца на компютърна анимация

Близо 80 деца в Русе прекарват лятната ваканция в Регионалната библиотека, където учат компютърна анимация и 3D сканиране. Техни преподаватели са доброволци от Русенския университет, които учат малките в различни ателиета и им показват по забавен начин начално компютърно програмиране.

bnt avatar logo
от БНТ
07:58, 12.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Те са Ива, Никол и Симеон. От близо месец прекарват заедно по цял ден. Разучават компютърни програми, правят първите си стъпки в писането на собствени алгоритми. Ваканцията им преминава по възможно най-интересния начин - в 4 ателиета, свързани с новите технологии.

Симеон Димитров: "Направил съм една близалка, но духът е прекалено бавен, за да я настигне…"
Вероника Димитрова, доброволец: Моите впечатления са, че им е интересно да работят с това, което не са виждали досега. Интересно им е да работят с интерактивната дъска, интересно им е да работят с 3D принтера, да създават, да наблюдават... Няма някой, който по-добре от децата да възприема новите неща.”

Децата вече са направили първите свои модели с 3 D – принтера, а някои от тях са създали дори собствени компютърни кратки филмчета.

Никол Георгиева: "Много ми харесва да работя с програмата „Скрач”. Разбрах за едно състезание. И си избрах една тема-морска тема. И като изпратихме проекта, ме оцениха на второ място".

Студентите-доброволци споделят, че досега на децата с новите технологии ги прави много по-комбинативни и ги превръща в откриватели, които смело се впускат в света на програмирането, без да имат граници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият филм за Джейсън Борн с премиера в Лондон
Новият филм за Джейсън Борн с премиера в Лондон
Улица във Варна се превърна в сметище
Улица във Варна се превърна в сметище