НОВИНИ

Сотир Цацаров ще се срещне с Окръжна прокуратура-Пловдив за тютюневите складове

Продължава разследването на пожара в тютюневия град. Очаква се днес главният прокурор Сотир Цацаров да се срещне с ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив, наблюдаващия прокурор по делото, разследващите полицаи и директора на местната дирекция на полицията за набелязване на спешни мерки по разследването на случая.

сотир цацаров срещне окръжна прокуратура пловдив тютюневите складове
bnt avatar logo
от БНТ
06:51, 23.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Вчера 44-годишен бездомник беше обвинен, че е подпалил умишлено архитектурните ценности. Той е криминално проявен и осъждан многократно. Основната версия на прокуратурата е, че има поръчител на палежа. Освен че е унищожил историческа и художествена стойност, пожарът е представлявал опасност за живущите наоколо.

Вчера бяха обявени фирмите собственици на изгорелите тютюневи складове. Собствениците заявиха, че са изпълнявали всички указания за поддръжка на сградите.

Междувременно министърът на културата Вежди Рашидов обяви, че ще инициира спешни законодателни промени, за да може на собствениците на сгради с историческа и културна ценност да бъдат налагани по-сериозни санкции.

Тютюневите складове остават част от програмата на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-та година, обявиха от фондацията, подготвила кандидатурата на града.

За историята на тютюневия град и за това могат ли да бъдат възстановени изпепелените ценни сгради - разговор очаквайте след новините в 7 на живо от Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангела Меркел: Искаме растеж в Италия, Германия и Франция
Ангела Меркел: Искаме растеж в Италия, Германия и Франция
Остава бедственото положение в Харманли заради горски пожар
Остава бедственото положение в Харманли заради горски пожар