НОВИНИ

7000 смениха личния лекар в Благоевградско

Близо 7000 здравноосигурени лица в Благоевградска област са сменили личният си лекар през месец юни тази година. Това е двойно повече от месец декември миналата година, когато хората имаха отново тази възможност. В Районната здравноосигурителна каса са подадени и жалби за неетично поведение между лекар и пациент, както и за неправомерно записване на пациенти от други лекарски списъци.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
11:34, 18.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Основната причина за смяната на личния лекар е отказ на направление за специализирана медицинска помощ, както и за неправомерно изписване на лекарства.

Даниела Петкова, говорител на Районна здравноосигурителна каса: ”Хората предпочитат да им се предпише едикакъв си медикамент, но все пак общопрактикуващия лекар е този, който преценява.”

От Районната здравна каса казаха още, че има и случаи, при които пациенти, освободени от потребителска такса, са заплащали за медицинската услуга.

Даниела Петкова, говорител на Районна здравноосигурителна каса: ”Да кажем в болнично лечебно заведение, но след направена проверка се установява нарушение и пациентът си получава обратно парите.”

Сред другите мотиви на пациентите да сменят личния си лекар, са лошо качество на предоставяната медицинска услуга, както и отказ лекарят да посети пациента в домашни условия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Ненчев: Ситуацията по границата ни с Турция е спокойна
Николай Ненчев: Ситуацията по границата ни с Турция е спокойна
Най-високо ниво на терористична заплаха в град Алмати
Най-високо ниво на терористична заплаха в град Алмати