НОВИНИ

Георги Кадиев: Мажоритарното гласуване не е панацея

Нека се вслушаме във волята на 2 милиона и половина българи, които искат да се въведе мажоритарната система на гласуване. Няма нищо лошо в мажоритарните избори. Това каза в предаването "Още от деня" независимият депутат и председател на партия "Нормална държава" Георги Кадиев.

георги кадиев мажоритарното гласуване панацея
bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 10.01.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Относно това, че правната комисия е отхвърлила днес предложението на ГЕРБ да разгледа и приеме резултатите от референдума Кадиев уточни, че е бил отхвърлен дневния ред на комисията.

По думите му няма политическа воля да бъдат приети резултатите от референдума. "Всички ги е страх от мажоритарния вот. Може да се окаже, че самите партийни лидери са загубили мажоритарен вот.

Аз не казвам, че мажоритарното гласуване е панацея. Сегашната система с пропорционалното гласуване не работи. Нека да преминем и през това, може да се окаже, че и то не работи.

Нека се вслушаме във волята на 2 милиона и половина българи, които искат да се въведе мажоритарната система на гласуване. Няма нищо лошо в мажоритарните избори. Мен не ме е страх, последното нещо в което бих искал да бъда обвиняван е, че ме е страх", заяви Кадиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредно дело за побоя над 3-годишния Христо
Поредно дело за побоя над 3-годишния Христо
Обилен снеговалеж в Южна България
Обилен снеговалеж в Южна България