НОВИНИ

Цветанов благодари на всички парламентарни групи за консенсуса по важните теми

В последния ден на 43-тото НС, от името на ПГ на ГЕРБ председателят й Цветан Цветанов благодари на колегите си от всички групи за това, че по въпросите от национален интерес са имали разбирателство въпреки политическите различия. Благодаря, че в този парламент си говорихме, а не си обръщахме главите както в 42-я, обърна се той към народните представители. В следващото НС трябва да работим за неговия рейтинг, призова председателят на групата на ГЕРБ.

цветанов благодари всички парламентарни групи консенсуса важните теми
bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 26.01.2017
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

Преди изявлението си Цветанов подари букет от името на ГЕРБ и всички достойни, по думите му, депутати на председателя на НС Цецка Цачева за това, че е изтърпяла цялото негативно говорене от парламентарната трибуна - което, подчерта той, е недостойно за българското НС и руши неговия авторитет.

И следващият парламент ще бъде с подобно многообразие, завърши изказването си политикът.

Колеги от БСП, знам, че сте доста изнервени и притеснени, защото имате вътрешни проблеми, от ГЕРБ желаем дебатът в кампанията да бъде конструктивен, за да допринесем за доверието към институциите, но с реални решения, които можем да предложим, апелира Цветанов към основния политически опонент - левицата.

Той цитира думи на лидера на партията Бойко Борисов при конструирането на второто правителство - времето и народът ни даде задача да търсим не това, което ни разделя, а това което ще ни обедини. Правихме всичко това две години, подчерта Цветанов като отдаде дължимото и на депутатите от БСП, без чиято подкрепа е нямало да минат най-важните закони и промени, след които стратегията за съдебна реформа, промените в конституцията.
Последва синтезирано представяне на успехите в отделни области на кабинета и парламентарното мнозинство.

Днес имаме 8 на сто безработица, увеличаване на минималната работна заплата на 460 лв от 1 януари т.г. За социалните мерки във виртуалния си мандат БСП предлагат 3 млрд. лв. за социална политика годишно или за цял мандат 12 млрд. лв. , посочи Цветанов с въпроса дали тези пари ще са от по-високи данъци, от промяна в данъчната система.

За тази година за образование има 230 млн. лв. повече, в новия финансов програмен период над 500 млн. лв. за наука и образование, а за околната среда вече са договорени проекти за 824 млн. лв.
В туризма - връщане на руските туристи у нас, отчете зам.-председателят на ГЕРБ.

Еврофондовете - за 2007-2009 г., когато управлява тройната коалиция, е усвоен само един процент от средствата, само за последните две години той е 7,5 като в момента са договорени средства за новия финансов програмен период на 36 процента при средно за Европа 17 на сто.

Благодарение на добрите политики на кабинета и приетите закони от НС, в енергетиката са били ограничени лобистките текстове, обслужвали левицата, по думите на Цветанов. В същото време сега в НЕК има над 1 млрд. лв., докато в края на мандата на БСП през 2014 г. са били 404 млн. лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В края на 2017 в болницата в Русе ще заработи ин витро център
В края на 2017 в болницата в Русе ще заработи ин витро център
Скарлет Йохансон се раздели със съпруга си
Скарлет Йохансон се раздели със съпруга си