НОВИНИ

Двама полицаи са задържани за разпространение на наркотици

Десет души са задържани за разпространение на наркотици. В групата участват и двамата полицаи. Разследващите от ГДБОП и Спецпрокуратурата установили, че униформените доставяли дрога с патрулния автомобил.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:25, 02.12.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Десет са обвиняемите на тази група. Един е освободен под парична гаранция, а друг е обявен за общодържавно издирване и предстои да бъде издадена европейска заповед за арест. Групата е разпространявала наркотици на територията на селата Мировяне и Требич, в Нови Искър и в Доброславци. Основно наркотици и марихуана. При операцията по задържането са намерени огромни количества наркотици, разпределени на малки дози.

Ключова е била ролята на двамата служители. Освен, че в полицейския автомобил са доставяли наркотици до уличните дилъри, които след това да ги разпространяват, двамата, по поръка на лидера на групата, са задържали и проверявали конкуренти на тази група, за да разчистват терена.

Сийка Милева - говорител на Специализираната прокуратура: Те са играели много важна роля в състава на групата. Подпомагали дейността на групата. като разчиствали терена от други разпространители на наркотици, които не били част от групата. Също така арестували посочени от ръководителя на групата лица срещу заплащане.
Стефан Вълков - зам. директор на 'Вътрешна сигурност", МВР : Установено е, че единият от служителите е в съседски и приятелски отношения с един от участниците в групата. Тоест взаимовръзката между тях датира отдавна. И традиционната комуникация между служителите на МВР и участниците е по телефони. Така наречените прави телефони. Те са все пак служители с опит.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения на трима от задържаните за боя на Локо София - Хебър
Повдигнаха обвинения на трима от задържаните за боя на "Локо" София - Хебър
Ново земетресение в Албания с магнитуд 4,3 по Рихтер
Ново земетресение в Албания с магнитуд 4,3 по Рихтер