НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Загадките на Добърско. „Балет” - вдъхновенията на Димитър Киров. Лятна филмомания в Банско. Иван Юруков завършва снимките на първия си игрален филм. Група „Бендида” ни повежда към „Най-далечния бряг”

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
14:57, 21.07.2018
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Експедиция на етнолози и фолклористи ще проучва културното наследство на село Добърско. Тя започна в сряда и ще продължи до края на август, с фокус върху народинте вярвания, музиката и облеклото, които пазят и пренасят тайни и традиции.
„Балет” - картини от ателието на Димитър Киров, предоставени от съпругата му - балерината Русалия Кирова са подредени в Градската галерия във Варна.През 67-ма, в морския град младият пловдивски художник прави първата си самостоятелна изложба, озаглавена - „Балет”

Лятна филмомания в обятията на величествения Пирин. Екстремно кино под звездите започва на 25 юли, с най-доброто от Банскофилмфест. 12 филма от девет страни ще ни пренесат на връх Юнгфрау в Швейцарските Алпи, Земята на Кралица Мод в Антарктида, полуостров Митре - най-източната точка на остров Огнена Земя. Ще разберем и кои са най-интересните обекти за катерене в Северна Америка и Пирин. И още -екстремни ски и сърфинг в океански води в четири летни филмови вечерив Банско.

Иван Юруков завършва снимките на първия си игрален филм. Актьорът прие режисьорската роля с история, вдъхновена от Паганини. „До последен каприз” е на финалната права.
Група „Бендида” ни повежда към „Най-далечния бряг”Формацията, която черпи вдъхновение от класика, метъл и българския фолклор, отново навлиза във фантазни територии. Изненадаха феновете с нова видеоистория, към песента The Farthest Shore, от албума „Богинята на Луната“. Музиката и текста са на Вини Атанасов, а видео историята режисират Кремена Николова и Владимир Бочев.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА ще изстреля уникална сонда за изучаване на слънчевата корона
НАСА ще изстреля уникална сонда за изучаване на слънчевата корона
Путин и Макрон обсъдиха изпълнението на съвместната хуманитарна операция в Сирия
Путин и Макрон обсъдиха изпълнението на съвместната хуманитарна операция в Сирия