НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Честито на всички, изкушени от театъра!

Честито на всички, изкушени от театъра! И от двете страни на сцената - защото празникът е общ. Тази вечер ще преброим отличниците с новите „Икар”-и. Утре вечер в Народния театър може да видите спектакъла на Александър Морфов -„На ръба". В събота на сцената на Младежкия театър гостува спектакълът на сливенския театър „Хляб в джоба”. В празничната вечер спектакълът „Кокошка” излиза на новата си сцена Ъндърграунд в театър Сфумато.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:45, 27.03.2019
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Тази вечер ще преброим отличниците с новите „Икар”-и. Ако не сте на церемонията в Народния театър, може да я проследите с програмата на БНТ.

И да се потопим в спектаклите на майсторите. Утре вечер в Народния театър може да видите спектакъла на Александър Морфов - „На ръба”. Емоционална изповед за живота тук и сега.

Един спектакъл за отиващите си традиции, приемственост, заменени поколения, масово заминаване и очакване на оставащите. "Червената книга на българите" я определя режисьорът. "На ръба" ще ни отведе истинско съзвездие, начело с Деян Донков, Рени Врангова, Валери Йорданов, Стоян Алексиев.

В събота на сцената на Младежкия театър гостува „Хляб в джоба”, спектакъл на сливенския театър, с режисьор Веселин Петров.

В празничната вечер спектакълът „Кокошка” излиза на новата си сцена Ъндърграунд в театър Сфумато.

Спектакълът „Кокошка“ е първият голям проект, с който арт сдружението за независим театър SPAM STUDIOS постави началото на своята творческа дейност. Участват талантливите млади актьори - Василена Винченцо и Васил Дуев, познат на зрителите и като режисьор. Спектакълът смесва текстове на А. П. Чехов и Николай Коляда. Жанрът е трагикомедия, а иронизирането на „културната“ родна действителност е в основата на спектакъла. Както ще възклигне героинята - „Хората на изкуството са изкуствени!“,

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецсъдът отстрани от длъжност кмета на Червен бряг Данаил Вълов
Спецсъдът отстрани от длъжност кмета на Червен бряг Данаил Вълов
Таяни върна пакета Мобилност в транспортната комисия на ЕП
Таяни върна пакета "Мобилност" в транспортната комисия на ЕП