НОВИНИ

"АБВ - Движение 21" и "Нова Република" представиха листите и програмите си

Ето още детайли около кандидатдепутатските листи и програмите на две формации, които бяха представени днес - коалицията "АБВ - Движение 21" и дясното обединение "Нова Република". В листите им има както утвърдени лица с политически опит, така и нови фигури.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:04, 22.02.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

АБВ и "Движение 21" са заложили на хора с професионален опит в различни сфери. Най-младият водач на листа е на 24 години.

Константин Проданов - председател на АБВ: Доминират новите лица, млади хора, но не сме противопоставили млади на стари. Нашите утвърдени авторитети, хора с опит, с обществена позиция, с експертиза в най-различни области също присъстват.

Лидерът на АБВ Константин Проданов води листата в 23 район в София, както и в Стара Загора. Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева - в 24-ти район и във Варна. Бившият треньор на националите по футбол Пламен Марков ще води листата в Габрово. От коалицията предлагат 700 лева минимална работна заплата в края на 4-годишния мандат. Също така ще работят за свикване на Велико народно събрание, което да промени Конституцията в частта за неговата отмяна.

От "Нова Република" също представиха част от програмата си. Те предлагат премахване на социалните помощи за хора, които по собствено желание не работят, отпускане на ваучери за нуждаещи се семейства, както и насърчаване на социалното предприемачество чрез данъчни облекчения.

Радан Кънев - председател на "Нова Република" - Тази социална политика ще може да доведе до изсветляване на 700 хиляди работни места, огромната част от които съществуват и днес, но са в сивата икономика и по този начин да се даде огромен тласък на приходите и в бюджета, и в осигурителната система.

Лидерът на "Нова Република" Радан Кънев оглавява листите в 25-ти избирателен район в София и във Варна. Мартин Димитров - в 24-ти район в София и в Плевен. Трайчо Трайков - в 23-ти район и в Благоевград. Петър Славов - в Стара Загора, а Атанас Атанасов в Пазарджик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Анастасов: Трябва едно ценностно мнозинство в следващия парламент
Станислав Анастасов: Трябва едно ценностно мнозинство в следващия парламент
Обществено обсъждане на съдбата на площад „Славейков“
Обществено обсъждане на съдбата на площад „Славейков“