НОВИНИ

АБВ провежда националната си конференция

АБВ провежда националната си конференция днес. Делегатите ще чуят отчет за дейността на Националния съвет и парламентарната група на партията, която тази седмица оттегли подкрепата си за правителството.

bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 15.05.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Председателят на АБВ Георги Първанов каза в словото си, че оттеглянето на партията от властта не е взето внезапно във вторник, а вече е изчерпан лимита на политическите компромиси. Първанов е заявил, че няма да допусне АБВ да се приема като "пето колело" или "апендикс" в управлението. Според него големия проблем е в липсата на диалог, но най-големия проблем според него е липсата на ефективност в този кабинет, правителството е слабо и не се вижда потенциал и обрат в политиката. По думите на Първанов "има нещо сбъркано и не добре работещо в този модел на коалиция".

Георги Първанов - председател на АБВ
Стабилността не е просто функция от политическото спокойствие в коалицията уважаеми госпожи и господа. Не е стабилност на отношенията между партиите в управляващия формат . това е много грешна постановка. Политическата стабилност е функция от доверието от усещането на гражданите че имат добро, ефективно, свястно ако щете управление. Има само едно нещо което е по лошо от нестабилността това е фалшивата стабилност.





Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Ненков: ДСБ създават деструктивно поведение
Александър Ненков: ДСБ създават деструктивно поведение
Започва ремонт на улици в Разград
Започва ремонт на улици в Разград