НОВИНИ

Котаракът Ахил е сред най-добрите оракули на Световното първенство по футбол

Белият котарак Ахил е признат за един от най-добрите оракули на Световното първенство по футбол - той не е грешил в прогнозите си нито веднъж, съобщи ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
21:23, 25.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
Още
котаракът ахил сред добрите оракули световното първенство футбол

Агенцията за анализи "ТурСтат" представи рейтинг на най-добрите гадатели от света на животните на Мондиал 2018, живеещи в различни градове на провеждане на шампионата. Сред най-успешните и известни животни са котаракът Ахил от Санкт Петербург, лемурът Спартак от Екатеринбург, видрата Гари от Сочи, еленът Яша от Химки (Московска област), козата Забиянка от Самара.

;

Рейтингът е създаден въз основата на верността на анализите, направени от животните, както и на популярността им. Обитателят на Ермитажа Ахил е познал резултата от първия мач от Световното първенство между Русия и Саудитска Арабия, както и от останалите футболни срещи, изиграни на стадиона в Санкт Петербург. Той е предсказал победата на Иран над Мароко на 15 юни, на Русия над Египет на 19 юни и на Бразилия над Коста Рика на 22 юни.

;

Белоснежният котарак започна кариерата си на предсказател миналата година. Сътрудниците на музея го избраха сред останалите претенденти за оракули заради аналитичните му способности и необичайно поведение. Вродената глухота помага на котарака Ахил да не се поддава на стрес по време на обществени събития.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Адел издава нов албум за Коледа
​Адел издава нов албум за Коледа
Над 200 милиона лева ще бъдат раздадени на малки компании и стартиращи проекти
Над 200 милиона лева ще бъдат раздадени на малки компании и стартиращи проекти