НОВИНИ

Акценти в икономическите новини

През последните дни британският паунд удържа завоюваните по-високи позиции спрямо еврото. Курсът на БНБ е 2,27 лева за един паунд. Щатският долар струва 1,76 стотинки според калкулациите на централната ни банка, без да има сериозни колебания последните дни.

bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 06.11.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

За трети пореден месец производствените цени в България се повишават, отчита националната статистика. През септември те са нараснали с 0,5%, а на годишна база с 3,7%. Най-голям ръст на цените се отбелязва в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия, и газ.

Дания пусна официално през териториалните си води тръбите на газопровода "Северен поток" 2. Така отпадна и последната пречка пред изграждането на руския газопровод. Дания близо 2 години не се произнасяше по искането да пуснете газовата тръба. Страната обаче беше притисната до стената, след като най-голямото находище за синьо гориво на нейна територия беше затворено.

Италианско-американската компания Фиат-Крайслер оповести официално, че преговаря за сливане с френската група ПеЕсА, която произвежда автомобилите Пежо. Френската страна потвърди също за преговорите. Ако обединението се осъществи ще се оформи четвъртата по размери автомобилостроителна компания в света с общ оборот около 200 милиарда евро за миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха пътниците и екипажа от самолет в Амстердам
Евакуираха пътниците и екипажа от самолет в Амстердам
Румънката Адина Валеан е новият еврокомисар по транспорта
Румънката Адина Валеан е новият еврокомисар по транспорта