НОВИНИ

Акция в подкрепа на организатора на протеста на медицинските сестри Мая Илиева

След вчерашния протест в Стара Загора, днес такъв имаше и в столицата пред болница "Токуда". Протестиращите се обявиха в защита на Мая Илиева, която е медицинска сестра в болницата. По думите й срещу нея от страна на ръководството още миналата седмица има организирана подписка, че не се справя с работата. Тогава е подадено и уведомлението за готвения протест на медицинските специалисти.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
17:30, 12.06.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
акция подкрепа организатора протеста медицинските сестри мая илиева

Исканията им остават същите – достойно заплащане и подобряване на условията на труд. Те настояват основното им възнаграждение да се равнява на две минимални заплати, както и болниците да престанат да бъдат търговски дружества. Медицинските специалисти искат и промяна в закона за съсловните организации, защото така всяка една професия ще може да се саморегулира и сама да създава своите условия, които да отговарят на спецификата на работа, характерна за тази професия

Мая Илиева - организатор на протеста: Събират се подписи от персонала на клиниката по кардиохирургия, в която работя. Това, което знам, без да съм го видяла, е, че пише, че не се справям с работата и се налага моите колежки да ми я вършат.

За да подкрепи Мая Илиева, на протеста днес присъства и националният омбудсман Мая Манолова. Тя отговори на отвореното писмо на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, което той изпрати вчера.

Мая Манолова - национален омбудсман: Дължите, министър Ананиев, обяснение на медицинските сестри, на медицинските специалисти, на лекарите, на българските пациенти за състоянието на здравната система. Виждам го и от протестите и в писмата, които ежедневно получавам и от посещенията на лечебни заведения. Но този хаос може да го създаде единствено този, който управлява системата. Неговото име към днешна дата е Кирил Ананиев.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демократична България поиска прекратяване на проекта АЕЦ Белене
"Демократична България" поиска прекратяване на проекта АЕЦ "Белене"
Приключи обновяването на Женския пазар в София
Приключи обновяването на Женския пазар в София