НОВИНИ

Алпинисти започнаха да събарят опасни скални късове в Кресненското дефиле

Днес започна изграждането на още 24 км от автомагистрала "Струма" в участъкът от Кресна до Сандански. Ремонтните дейности започнаха в близост до село Микрево, където ще се намира бъдещият пътен възел "Струмяни". Според регионалния министър Лиляна Павлова, ако до 2017 г. не започне строителството на участъка от магистрала "Струма" през Кресненското дефиле, страната ни рискува да изгуби европейско финансиране. Междувременно алпинисти започнаха да събарят опасни скални късове в района на дефилето. Движението на коли през местността Османска чешма се спира през определен период от време. От Агенция пътна инфраструктура предупреждават шофьорите да се движат внимателно в района и да спазват пътната сигнализация.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
15:27, 30.08.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Премахването на опасните камъни от скатовете по главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле се извършва от специализирана група алпинисти. Сега те почистват ската от скалните късове, които има опасност да паднат на международното трасе.

Любен Димитров, алпинист
Как преценявате коя скална маса е за събаряне и коя не?
Пробваме всяка по отделно, нали дали и разклатена и в следващия момент, ако е разклатена -махаме с лост.

За безопасността на преминаващите автомобили движението се спира през 10-15 минути. Заради натоварения трафик по международния път за Гърция, обаче за минути се образуват дълги колони от коли.

Обезопасяването на опасния участък в района на Кресненското дефиле ще продължи до 9-ти септември, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още журналисти в Турция отиват в затвора
Още журналисти в Турция отиват в затвора
Студио 6 на БНТ от днес ще носи името на Димитър Цонев
Студио 6 на БНТ от днес ще носи името на Димитър Цонев