Анонимен дарител изпрати 500 книги в 51-во училище в София

Анонимен дарител изпрати 500 нови книги в 51-во училище в София. Подаръкът е на стойност 5000 лева. Какви заглавия има в пратката и как се е стигнало до нея - историята разказваме в рубриката "Търси доброто".

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
20:13, 25.09.2017
8366
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Това е една от тези истории, които се предават от уста на уста. Така и започнала. След първия учебен ден майка на един от учениците разказала на свои приятели, че в училището има три нови библиотеки. По една в коридора на всеки етаж. Впечатлен от идеята, дарителят поискал да допълни рафтовете и майката се обадила на директора на 51-во училище.

Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Казах, че желая много хубави книги, избрани за деца между 10 и 19 години, това, което децата четат. Ние си имаме класиката."

И кашоните, пълни със знание, започнали да пристигат.

Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Това е естествен жест на един човек, който обича образованието. Наистина не знам кой е. Детето му не учи тук."

"Принцът и просякът", "Софийски магьосник", "Хари Потър", "Властелинът на пръстените" и стотици други заглавия вече допълват колекцията на училището.

Лора Радева - 12 клас: "Когато имам възможност, когато имам време, когато не закъснявам за някой час, идвам тук да чета книги и е страхотно за разпускане. Чета книги, които са свързани с информация, информативни, които могат да ме научат на нещо интересно."
Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": "Това е една от любимите книги на децата. Много я обичат. "Софийски магьосници", от български автор - Мартин Колев. В съвременна тематика е и се конкурира с "Хари Потър", "Властелинът на пръстените", този тип жанр."

500-те книги ще бъдат разпределени в четирите библиотеки в училището.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кога ще бъде сформирано новото германско правителство?
Кога ще бъде сформирано новото германско правителство?
​Българската общност в Украйна няма опасения за новия закон за образованието
​Българската общност в Украйна няма опасения за новия закон за образованието