Кметът на Несебър остава в ареста

Това реши Апелативният специализиран наказателен съд, който заседава повече от 7 часа по делото за мярката за неотклонение на избрания за 4-ти мандат кмет на Несебър Николай Димитров и 3-ма общински съветници, обвинени за купуване на гласове. В същото време в крайморската община разследващи са иззели документи от общината и една от общинските фирми.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:00, 31.10.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Съдия Георги Ушев остави в ареста избрания за четвърти мандат кмет на Несебър Николай Димитров и избраните за общински съветници Георги Георгиев и Петър Тодоров. Освободи Атанас Япаджиев и Константин Лефтеров поради липса на достатъчно доказателства.

Според съдебния състав за тримата, които остават в ареста, има достатъчно доказателства и има достатъчно данни, за да се предположи, че Николай Димитров е бил ръководител на организираната престъпна група.

В същото време в крайморската община разследващи са иззели документи от общината и една от общинските фирми - БКС. Според едни от данните и доказателствата, с които разполагат от прокуратурата, част от купените гласове са от служители на тази общинска фирма. Това каза адвокатът на един от обвиняемите Николай Хаджигенов.

Николай Хаджигенов, адвокат: Днес от три часа има масирано нашествие на униформени с качулки от ОДМВР-Бургас, които издирват, забележете, данъчна информация. Без да имат разрешение на съда. Според униформените имат устното съгласие на Специализираната прокуратура.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Разкриват обещаните 200 щатни бройки за надзиратели
Разкриват обещаните 200 щатни бройки за надзиратели
Квадратчето Не подкрепям никого фигурира и в бюлетината за балотажа
Квадратчето "Не подкрепям никого" фигурира и в бюлетината за балотажа