АПИ: До 40 см е снежната покривка в Смолянско, шофирането е при зимни условия

Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, призоваха от АПИ. Падналият сняг от нощта на места достига до 40 см.

от БНТ
14:54, 24.01.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
апи снежната покривка смолянско шофирането зимни условия

За повишаване безопасността на движение всички превозни средства, пътуващи по път III-8631 Момчиловци - Виево - Лъки - Рожен задължително трябва да бъдат с вериги. През прохода "Превала" и път II-37 Батак-Доспат е ограничено движението за МПС над 12 тона и на ремаркета и полуремаркета.

За утре Националният институт по хидрология и метеорология е определил оранжев код за дъжд и снеговалежи в областите – Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Два еко автобуса тръгват по линии на градския транспорт във Варна
Два еко автобуса тръгват по линии на градския транспорт във Варна
Премиерът Борисов назначи проверка на обект за аварийно водоснабдяване в Хасково
Премиерът Борисов назначи проверка на обект за аварийно водоснабдяване в Хасково