НОВИНИ

Арестуваха кмета на септемврийското село Семчиново

Кметът на септемврийското село Семчиново Пламен Темелков е арестуван заедно с още 6-ма души. По неофициална информация те са заподозрени в трафик на хора и сводничество.

bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 27.06.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Кметът и останалите шест души са задържани рано тази сутрин при спец акция на полицията. Операцията е под наблюдението на Специализираната прокуратура, а арестите са извършени от столични полицаи. Засега се знае само, че акцията е предприета във връзка с получена Европейска заповед за арест, издадена в Испания.

Създаден е съвместен екип с разследващи от двете държави. Пламен Темелков живее в голяма къща близо до кметството, която днес остана заключена. Жителите на село Семчиново посрещнаха новината с противоречиви реакции.

Ваня Ганчева: Разбрах от медиите, много забавна новина. - Защо да е забавна? - Защото рано или късно нещата излизат наяве и е хубаво, че в България това се случва, бях се отчаяла, че никога няма да се случи, но се случва вече.

Матушка Казакова: Той е златно момче нашия кмет. - А знаете ли, че е арестуван тази сутрин? - Оти така, не знам.

- Добър човек... знам, че има череши, градина, по Кремиковци бяхме заедно. - В Испания да е бил? - Не, не знам.

При появата на екипа ни служителките в кметството се заключиха в една от стаите и отказаха коментар.

Пламен Темелков беше избран за кмет на село Семчиново в края на 2015 година. В първия му работен ден срещу него се надигна недоволство и много жители на селото излязоха на протест. Те поискаха ревизия на изборните резултати и прокурорска проверка на имотното състояние на Темелков. До касиране на изборите не се стигна. Очаква се прокуратурата да поиска постоянна мярка „задържане под стража" за 7-те арестувани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георг Георгиев: Всяка една спекулация за договора с Македония вреди на процеса
Георг Георгиев: Всяка една спекулация за договора с Македония вреди на процеса
Предлагат допълнения в новия Закон за храните
Предлагат допълнения в новия Закон за храните