НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: ​Химните на Орфей

Нови знаци за музиката на Орфей идват със слово и ритъм. В Регионалния исторически музей в Благоевград ще представят книгата на професор Александър Фол - "Химните на Орфей", изследване на молитвите към Хелиос, Дионис, Сатир и други богове и обожествени космически сили. Георги Арнаудов е направил възстановка на музиката, която ще прозвучи в петък.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:54, 18.02.2019
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Стряскащи, шумни и мистични - кукерите са във вихъра си. От петък до неделя „Кукериада” въвлича гости от цялата страна и от странство, в традиционните игри. Домакин е община Тунджа, позната като Земя на кукерите., а активният център е село Чарган.

А за любителите на по-нови жанрове, Stand-up усмивките се събират в Студио 5 още във вторник. Ето я групата - Надя Брайт, софийската легенда Тео Чепилов, кметът на родния стендъп Георги Кючуков и канадецът от Овча Купел - Дими. Темата е животът над 30.

Продуцент, музикант, художник, режисьор - сигурно ще изпусна някоя от териториите на Стас Намин. Но скоро самият той ще представи новите си проекти в София филм фест.

Стас Намин влиза в международното жури на феста. Ще представи лично акцентите в програмата Free to Rock и Истинската Куба, както и филма на Кирил Серебренников „Лято”. Още през 70-ти Стас Намин събира рок група „Цветя”, с която бързо набират популярност и на международната сцена. Основава първия Московски симфоничен оркестър, както и „Балет на леда”.

В този период прави поредица документални филми, част от които ще имаме удоволстдвиет ода видим на фестивалния екран. Стас Намин прави и културен оазис в парка Горки. Сред специалните гости в центъра са Робърт де Ниро, Шварценегер, Куинси Джоунс, Пинк Флойд, а Франк Запа и Scorpions правят филмово и музикално посвещение на свободния дух в този център.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
“Отвъд границите”: Николай Пирянков: За успешния бизнес и красивия Кейптаун
“Отвъд границите”: Николай Пирянков: За успешния бизнес и красивия Кейптаун
14 тона токсични отпадъци са открити във варели край гара Яна
14 тона токсични отпадъци са открити във варели край гара Яна