НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: С музика към просвета

В цялата страна днес има концерти, посветени на Деня на народните будители и големите българи. В събота в Дома на транспортните работници в София представителните фолклорни ансамбли се събират в празничен концерт. Джаз фест Пловдив събира виртуози в Дома на културата „Борис Христов”. Тази вечер Дина Дероуз излиза на фестивалната сцена. А утре ще направи майсторски клас по джаз пиано и вокал.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
09:52, 01.11.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Още

ДеРоуз преподава в едни от най-престижните училища в света, сред които Manhattan School of Music, Нюйоркския и Лонг Айлънд университети.

Концерт - бенефис в чест на легендите „Бели, зелени, червени” и в памет на Румен Тосков-Рупето приема щафетата същата вечер.

В сряда бразилската певица и пианистка, която спечели поредното си "Грами", ще представи Вечер с Елиане Елиас. Сред акцентите е новият ѝ албум с музиката от бродуейския мюзикъл Човекът от Ла Манча. А за финал - големият Ян Гарбарек - с уникалния джаз почерк. На 3 ноември излиза на сцената на Пловдив джаз фест.

Лятото не си е отишло съвсем, поне за морската ни столица. Варненско лято за деца продължава с концертите във Фестивалния и конгресен център. На 4 ноември Симфоничният оркестър на Музикалното училище представят Българско-модерно и класическо, с диригент Страцимир Павлов и водеща - Руми Петрова - госпожа Виола.

А още утре варненци ще посрещнат Ара Маликян. Тази вечер неуморимият цигулар излиза на сцената на НДК. Утре е във Варна, с “Невероятната история на една цигулка”. А който е успял да чуе, знае, че тя звучи наистина невероятно. Идва от сърцето и преминава през различни култури, музикални епохи и стилове. Да ѝ се насладим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама загинали и над 30 ранени при автобусна катастрофа в Турция
Двама загинали и над 30 ранени при автобусна катастрофа в Турция
Парламентът ще заседава извънредно на 6 ноември
Парламентът ще заседава извънредно на 6 ноември