НОВИНИ

Асен Ненчев оглави "София Тех Парк"

Името му досега се свързва с компанията "Бе Ге Ритейл". Останалите в борда на технопарка са Васил Караиванов и Натанаил Стефанов.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:22, 14.03.2017
5560
Чете се за: 00:59 мин.
У нас
асен ненчев оглави софия тех парк

Новият шеф на "София Тех Парк" се казва Асен Ненчев, показва справка в Търговския регистър. Името му се свързва единствено с компанията "Бе Ге Ритейл". В съвета на директорите на фирмата са назначени още Васил Караиванов и Натанаил Стефанов.

По-рано днес икономическият министър Теодор Седларски обяви, че ръководството на "София Тех Парк" е сменено. Той не обяви имена, а посъветва журналистите да следят Търговския регистър и вписването на данните в него. Според Седларски една от причините за уволнението на предишните ръководители е забавеното развитие на технологичния парк.

От декември миналата година шеф на "София Тех Парк" беше Иван Симеонов. Освен от него, компанията се управляваше от Съвет на директорите, в който влизаха още Филип Кирев, Пламен Накев, Елица Караджова и Кирил Гератлиев. Всички те са освободени. Вместо петима в борда ще са трима.

От Министерството на икономиката не предоставят информация за новите началници на "София Тех Парк". От публикуваната информация в интернет става ясно, че Натанаил Стефанов е учил в чужбина и у нас преподава в Софийския университет. Васил Караиванов също е преподавател, но има и частни фирми.

Капиталът на "София Тех Парк" към момента възлиза на над 64 милиона лева. Над 40 милиона от тях са внесени от държавата под формата на апортин вноски - имоти. Отчуждени са терени и са дарени на Столична община за изграждането на пътна инфраструктура около обекта.

"София Тех Парк" е 100% държавна собственост като според последният публикуван отчет на дружеството - 89,19% от него са на Министерството на икономиката, а 10,81% на "Държавна консолидационна компания". Последното дружеството беше създадено с цел заобикаляне на закона за приватизация като в него се апортират дружества или части от дружества, които се продават, а парите не отиват в така наречения Сребърен фонд - за гарантиране на пенсионната система.

Очаквайте подробности

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неправилно изпреварване отдясно създава рискове на Околовръстното шосе в София
Неправилно изпреварване отдясно създава рискове на Околовръстното шосе в София
Започват ремонти на четири подлеза в София
Започват ремонти на четири подлеза в София