Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

"Атака" и ВМРО поискаха Валери Симеонов да се извини на руския патриарх Кирил

"Атака" и ВМРО се разграничиха от нападки на вицепремиера Валери Симеонов към руския патриарх Кирил и настояха Симеонов да му се извини. Позицията е гласувана с кворум на заседание на ПГ на "Обединени патриоти", като депутатите от НФСБ са излезли от стаята, съобщиха депутати от патриотичната коалиция.

bnt avatar logo
от БТА
15:30, 07.03.2018
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
атака вмро поискаха валери симеонов извини руския патриарх кирил

Обидните квалификации са отправени от Валери Симеонов по време на негово участие в ефира на БНТ. "Атака" и ВМРО определят като недопустим подобен език към Негово светейшество патриарха на Руската православна църква Кирил. От НФСБ застанаха зад думите на Валери Симеонов.

"Настояваме вицепремиерът Валери Симеонов, който е квота на Коалиция "Обединени патриоти" в българското правителство да поднесе извинение на руския патриарх за нанесените обиди", се казва в позицията на ПГ на "Обединени патриоти", подписана от нейния председател Волен Сидеров.

"Този текст преди малко беше гласуван на заседание на ПГ на "Обединени патриоти" и с необходимото мнозинство беше приет", коментира пред журналисти секретарят на групата и заместник-председател на "Атака" Десислав Чуколов. Има правилник за дейността на ПГ на "Обединени патриоти", където ясно е регламентирано как се взимат решенията, уточни той. Чуколов не вижда защо това решение да доведе до напрежение в групата.

Заместник-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Валентин Касабов, който е и зам.-председател на НФСБ, обясни, че това не е становище на цялата група. Това са безумни неща, за всяко нещо трябва да се извиняваме ли, попита той. Казаното от Валери Симеонов е негова позиция, аз лично по същия начин мисля, каза Касабов. Според него по същия начин мислят и колегите му от НФСБ. Ако продължат с тези декларации, нещата стават лоши, коментира Касабов относно приетата позиция. По думите му всяко нещо, което ражда конфронтация, не е добро.

Юлиан Ангелов от ВМРО обясни, че колегите от НФСБ са излезли от стаята, но е имало кворум и се е гласувало от името на ПГ, че се разграничават от това изказване на Валери Симеонов. Колегите от НФСБ са в правото си да реагират, все пак са отделна партия, никой не може да им наложи на тях решение, но смятаме, че все пак трябва да има определено съобразяване в говоренето по определени теми, не можем да носим отговорност за изказванията на някои хора, за личното им мнение, добави той. Според Ангелов за момента не е застрашено единството на групата, но зависи какви ще бъдат действията оттук насетне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба на Селма Тодорова в Художествената галерия в Благоевград
Изложба на Селма Тодорова в Художествената галерия в Благоевград
Съставиха предписание на собственик на кучкарник във Варна
Съставиха предписание на собственик на кучкарник във Варна