НОВИНИ

Авария в контактната мрежа между Илиянци и Бов блокира движението на влаковете

Авария в контактната мрежа причини закъснение и престой от близо два часа на няколко влака в района на Искърското дефиле. От БДЖ съобщиха за "По света и у нас", че повредата вече е отстранена, но е възможно някои влакове да продължат да се движат със закъснение, защото е необходимо време, за да влязат в график.

bnt avatar logo
от Л. Козловска, М. Кадийска
15:47, 14.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
авария контактната мрежа илиянци бов блокира движението влаковете

Зрители сигнализираха пред "По света и у нас" за проблеми с влака, пътуващ от София за Мездра.

Влакът, който по разписание е трябвало да тръгне в 13.00 часа от София, е тръгнал с половин час закъснение. В района на гара Курило машината е престояла близо два часа заради авария в контактната мрежа.

От пресцентъра на БДЖ съобщиха за "По света и у нас", че е имало закъснение и престой и на други пътнически влакове. Закъснели са влаковете от София за Варна, и от София за Горна Оряховица.

Причина за забавянето е голяма авария в контактната мрежа в района Илиянци - Бов. Престоят на влаковете се е наложил заради подмяна на електрическите локомотиви с такива с дизелово гориво.

От Националната железопътна инфраструктура потвърдиха, че е имало авария, но повредата вече е отстранена. От там заявиха, че е възможно някои влакове да продължат да се движат със закъснение, защото е необходимо време, за да влязат в график.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С 30% скача цената на биопродуктите от производителя до търговеца
С 30% скача цената на биопродуктите от производителя до търговеца
23-ма митнически служители са задържани при спецакция на ГКПП Кулата
23-ма митнически служители са задържани при спецакция на ГКПП "Кулата"