Без политическа агитация в детските градини и училищата

Министерството на образованието и науката разпореди на директорите на Регионалните управления на образованието в страната да не допускат децата и учениците в детските градини и училищата да бъдат въвличани по какъвто и да е начин в настоящата предизборна кампания за избор на президент и вицепрезидент, както и на предстоящия референдум. Това се посочва в писмо от пресцентъра на МОН.

от БТА
16:44, 19.10.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
без политическа агитация детските градини училищата

В писмото се припомнят разпоредбите на чл.11 от Закона за предучилищното и училищното образование относно неналагането на учениците на идеологически или религиозни доктрини, както и ограниченията за включване в политически дейности на деца в Закона за политическите партии. Заповедта е по повод на предложени мерки от Държавната агенция за закрила на децата /ДАЗД/ за гарантиране на правата на децата и учениците.

Директорите са длъжни да не допускат на територията на детските градини и на училищата политически агитации и събития. Те трябва да уведомяват незабавно Регионалните управления на образованието при поява с цел агитация на кандидатите за президент и вицепрезидент на територията на учебните заведения.

Учениците не следва да бъдат свидетели или неволни участници в съревнованието на политическите сили или индиректно да бъдат използвани за отправяне на послания към обществото, се казва още в писмото към Регионалните управления на образованието.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха тялото на трети загинал при експлозията в германски химически завод
Откриха тялото на трети загинал при експлозията в германски химически завод
Ердоган: В Турция могат да влязат един милион бежанци от Алепо
Ердоган: В Турция могат да влязат един милион бежанци от Алепо