НОВИНИ

Без промяна в цените на агнешкото месо и яйцата за Великден във Варна

Богат избор на агнешко месо има на пазара във Варна. Цените за килограм не са се покачили в сравнение с миналогодишните, установи наша проверка. Около 70 лева излиза празничната трапеза за Великден на едно четиричленно семейство.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Малева, Д. Кираджиев
17:25, 05.04.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Два дни преди Великден оживлението по пазарите в града е видимо. Голяма част от варненци предпочитат да купят всичко необходимо за празничната трапеза предварително вместо да чакат последния момент.

“Предварително гледаме всичко да напазаруваме. Имаме домашни яйца и месце си имаме.”
“Домашното яйце цвета на самия жълтък е по- оранжев и е много по- гъсто от тези по веригите.”

В деня, в който се боядисват яйцата купуването им нараства многократно. Изборът е между яйца от 22 до 30 стотинки, а тези от “щастливи кокошки” достигат до 60, 70 стотинки. Почти във всеки месарски магазин се предлага агнешко месо, цените са от 13 до 18 лева за килограм, като най- скъп е котлетът.

“Ето купихме агнешкото- 32 лева за 2 килограма.”
“Макар че пенсиите са много малки ще се постараем, заради децата ще се постараем всичко да направим.”
“Лично аз няма да се лиша, защото имам възможности. По принцип аз купувам месото от едно и също място, където с годините все пак поддържат някакво качество. ”

Традицията повелява на трапезата да има и агнешка дроб сарма. Килограм пресен субпродукт варира между между 7 и 8 лева. А ако искате да спестите време, вариантът е готова храна за дома. По- важно е обаче за Великден да се съберем всички близки и приятели, категорични са варненци.

“Да сме здрави- това желая на цялото си семейство, на целия български народ, на всички, да няма природни катаклизми, да няма войни.”

За да стане обстановката у дома още по-празнична, в магазините предлагат и украса за Великден.. С нея можете да декорирате масата и да изненадате приятно гостите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цачева: Престъпна небрежност е случилото се в Софийския затвор
Цачева: Престъпна небрежност е случилото се в Софийския затвор
Активисти на БЧК в Ямбол раздадоха на бездомни храни и хигиенни материали
Активисти на БЧК в Ямбол раздадоха на бездомни храни и хигиенни материали