НОВИНИ

В деня на новия билет 50 екипа контрольори следят пътниците

Новите цени на билетите в София вече са в сила. Еднократното пътуване поскъпна с 60 стотинки, а талоните за десет пътувания скочиха с 4 лева. Въпреки очакванията за масови проверки в първия ден на по-скъпия блет от Центъра за градска мобилност съобщиха,ч е засилевно присъствие на контрольори няма.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
11:40, 01.06.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Часове след поскъпването на билета в София отиваме на проверка с екип контрольори. От Центъра за градска мобилност ни поканиха на инспекция на последната спирка на автобус 65 в "Манастирски ливади". В рейса се качват двама контрольори и жена, която пътува с карта. Автобусът е с кратък маршрут до крайната му спирка не се качва друг пътник.

От центъра за градска мобилност съобщиха, че средно 50 екипа контрольори на смяна следят за редовноста на пътниците в 24 района.

Борислав Симов - организатор "Контролна дейност" ЦГМ: За нас е нормален работен ден. Ние всеки ден работим с толкова екипи, по толкова маршрути. Около 10 от районите има засилено полицейско присъствие в останалите разчитаме на съдействие от телефон 112 или най-близките РПУ-та.

От Центъра за градска мобилност не пожелаха да вземат екипа ни на проверка по по-натоварена линия, за да не се създава напрежение. Въпреки призивите за бойкот на по-скъпите билети, повечето пътници, които заснехме без контрольори бяха редовни.

Глобата за нередовни пътници вече е 40 лева, ако се плати на място и 200 лева ако бъде съставен акт. През първото тримесечие на годината са санкционирани около 7000 души. Новите цени на билетите не засягат хората с карти. От Центъра за градска мобилност съобщиха, че в последните дни са издадени над 300 нови карти.

Заради засиления интерес към издаване на карти, ще има пунктове с удължено работно време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плевнелиев: Днешната среща е силен сигнал за диалог и разбирателство в региона
Плевнелиев: Днешната среща е силен сигнал за диалог и разбирателство в региона
Издигнаха паметник на селфито в Тексас
Издигнаха паметник на селфито в Тексас