НОВИНИ

Българчета четат Шекспир в школата на холандец

Как Шекспир помага на най-малките да се научат да изразяват себе си? Това се случва в школата на холандски артист, избрал да живее в България и да работи за развитието на образованието у нас. В рамките на кампанията "Деца четат Шекспир" български ученици се превръщат в истински артисти, готови да покорят сцената.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
08:13, 12.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Маaртен Вонк е роден в Холандия, но живее в България от почти три години. Той има 25-годишен преподавателски опит в областта на сценичните изкуства.

Маартен Вонк - преподавател по сценични изкуства: "Всъщност в България има много скрити съкровища. Аз дойдох тук съвсем случайно, бях поканен да направя едно представление и така и не се завърнах в родината си и се влюбих в България".
;

Маартен вярва, че нивото на образованието при децата може да се подобри чрез културата. Според него напоследък се развива все по-голям интерес на децата към театъра и сценичните изкуства, а Шекспир освен велик поет е и добър учител.

Маартен Вонк - преподавател по сценични изкуства: "Децата проявяват по-голям интерес към театъра, към езика. В самия Шекспир има много музика. Използват по всякакъв начин акробатиката, използват музиката, танците, за да изразяват себе си.

Учениците са разделени на две възрастови групи. Добре дошли са и всички желаещи да се докоснат до магията на сценичното изкуство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Цонев: ДПС са готови за избори и утре
Йордан Цонев: ДПС са готови за избори и утре
Георги Димитров, АБВ: Сегашното управление се изчерпа
Георги Димитров, АБВ: Сегашното управление се изчерпа