НОВИНИ

Близо 400 милиона лева се очаква да влязат в българската икономика през 2017 г.

Близо 400 милиона лева се очаква да влязат в българската икономика през 2017-та и да бъдат разкрити над 6 хиляди нови работни места. Това е прогнозата на Българската агенция за инвестиции на база на сертифицираните от нея над 20 инвестиционни проекта за догодина.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
18:02, 04.12.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Инвестиционните проекти са в седемте приоритетни области, сред които автомобилната промишленост, Ай Ти сектора и хранителната промишленост. Сред пречките пред чуждестранните инвеститори изпълнителният директор на Агенцията Стамен Янев открои темповете на работа на администрацията, както и намирането на кадри.

България като цяло обаче върви в добро темпо по отношение на притока на инвестиции. Шампион по приходи у нас е автомобилната индустрия. Приходите при нея през миналата година са в размер над един милиард и половина евро, а тази година се очаква да достигне 2 милиарда. Това е 3,5 % от Брутния вътрешен продукт на България. В момента у нас се произвеждат части и електроника за големите автомобилни концерни.

Стамен Янев - изп. директор на Българска агенция за инвестиции: Автомобилната индустрия като че ли набира скорост и надявам в най-скоро време да реализираме предполагам не само моя, но и на други хора в България мечта - да имаме истински голям автомобилопроизводител, който да прави автомобили в България. Последните изследвания показват, че България е номер едно за инвестиции именно в автомобилната индустрия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ван дер Белен печели президентските избори в Австрия
Ван дер Белен печели президентските избори в Австрия
 Мъж застреля три жени във Финландия и се предаде
Мъж застреля три жени във Финландия и се предаде