НОВИНИ

БНТ, bTV и NOVA са в готовност да излъчат предизборния дебат между ГЕРБ и БСП

Очаква се предизборните щабове на двете партии да постигнат съгласие.

бнт btv nova готовност излъчат предизборния дебат герб бсп
bnt avatar logo
от БНТ
19:51, 27.02.2017
Чете се за: 00:34 мин.
Избори 2017

Трите национални медии – БНТ, bTV и NOVA - изразяват готовност да отразят общ предизборен дебат между БСП и ГЕРБ. Съвместното предложение е той да бъде проведен на неутрална територия. Телевизиите предлагат за място на диспута зала 6 на НДК, а като дата и час на провеждане - 1 март, между 19:30 и 20:50 часа.

След състоялите се днес работни срещи между директорите на "Новини и актуални предавания" на БНТ, bTV и NOVA и последвалата съвместна среща на трите телевизии с предизборните щабове на ГЕРБ и БСП, все още не е постигнат резултат по формата на дебата между политическите сили и техните лидери. Очаква се предизборните щабове на двете партии да постигнат съгласие за формата на този дебат, на база на предложения от трите телевизии регламент.

Ролята на телевизиите като медии е да осигурят безпристрастна трибуна за тази важна обществена дискусия, гарантирайки принципа на обективност и равнопоставеност. Очаква се общото решение на двата щаба до утре - 28 февруари, 12 часа на обяд, с оглед на кратките срокове, които трите национални медии имат за подготовка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в Калофер заради закриване на професионално училище
Напрежение в Калофер заради закриване на професионално училище
Последно сбогом с Роро
Последно сбогом с Роро