БНТ по традиция отбелязва 6 май със специалното предаване "Денят на храбростта"

Обществената телевизия ще предава на живо празника от 10 точки в страната и чужбина. Бъдете с празничния блок „Денят на храбростта“ на 6 май от 7:45 часа по БНТ 1 и БНТ Свят!

от БНТ
14:25, 03.05.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

В Деня на българската армия (6 май) зрителите са поканени да се присъединят към официалните тържества с празничния блок на БНТ1 „Денят на храбростта“. Специалното предаване ще започне в 7:45 часа и ще продължи до обедната емисия „По света и у нас“ в 12:00 часа. Негови водещи тази година са Христина Христова-Любомирова и Спас Кьосев.

Обществената медия ще изгради изнесени студиа в София - при паметника на Незнайния воин и на площад „Княз Александър I“. Това ще даде възможност на зрителите да проследят всички подробности от Водосвета на бойните знамена и Тържествения парад по случай Празника на Българската армия.

БНТ ще показва на живо кадри от борда на военния хеликоптер, който ще развее българското знаме в небето над площада. В предаването ще бъде показан уникален репортерски разказ на журналиста Николай Минков, който живя 5 дни в палатка, заедно с български войници по време на учение. Репортерът Тихомир Игнатов ще разкаже историите на музикантите от всички военни оркестри в България.

Репортерите на БНТ ще предават от всички точки в страната и чужбина, където българските военни ще отбелязват празника. Телевизионният екип на БНТ ще покаже и как военнослужещи и техните семейства наблюдават парада от своите домове. Зрителите на обществената телевизия ще видят и преминаването на военната рота от специалните части на Република Македония, която за първи път ще участват в българските тържества за 6 май.

Успоредно с телевизионното излъчване на „Денят на храбростта“, във Фейсбук страницата на БНТ, обществената медия ще покаже любопитни гледни точки от тържествата „зад кадър“ и детайли от телевизионната реализация на над 4-часовото предаване.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЕП отличи АМ „Тракия“ и метрото в София като образци за европейско финансиране
ЕП отличи АМ „Тракия“ и метрото в София като образци за европейско финансиране
Президентите на Австрия и България: Трябва да се търси диалог с Русия
Президентите на Австрия и България: Трябва да се търси диалог с Русия