НОВИНИ

Борисов направи важен призив към политиците след казуса с Йончева и Банов

Премиерът призова политиците да си мерят думите. Поводът са конфронтациите от седмицата около казуса с депутата от БСП Елена Йончева и нейния сигнал срещу министъра на културата Боил Банов. В Стара Загора Бойко Борисов откри цялостно реконструиран надлез, ключов за града.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:04, 03.02.2019
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Премиерът отказа да коментира твърденията на Елена Йончева срещу министъра на културата Боил Банов и призова:

Бойко Борисов, министър-председател: Моят призив по принцип към политиците е да си мерят всичките повече думите. Ако тая конфронтация не се спре, ще пречи на всеки един, който победи на изборите след това. Така,че аз не се вкарвам изобщо в тази тема. Хората очакват всеки ден да им се дават нови и нови неща ,които да ги ползват - училища, детски градини, инфраструктура, култура, всичко останало. Оставям на другите, който иска да се заяжда, да прави компромати, ние всички избори сме ги минали в такава ситуация. Плащат на 50 души, излизат, викат, но нека да покажат те какво са направили през годините.

Министър-председателят откри в Стара Загора реновирания нов надлез в града. Той свързва центъра с индустриалната зона и улеснява достъпа на автомобили към Стара Загора и от нея в посока магистрала "Тракия". С него се повишава комфорта при пътуване. Извършена е цялостна модернизация на пътното съоръжение. Платното е разширено, като са обособени четири ленти за движение.

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: Очаквам да има положителни резултати. Самият мост трябваше да бъде и рехабилитиран, защото той не беше в добро състояние, пешеходците виждате, че има много повече пространство. Днес беше важно да пуснем движението при първа възможност, за да може хората да минават по моста много по-безопасно.
Бойко Борисов, министър-председател: Нашата политика винаги е била да показваме това, което сме направили - ето го моста, вие старозагорци го помните какъв беше. Аязмото го помните какво беше, новия парк, знаете какво беше, 80-те блока ей виждате саниран, несаниран...

Бойко Борисов посети и реконструирания и модернизиран градски парк "Аязмото". Ремонт там не е правен от десетилетия. Сега са залесени редки и изчезнали през годините дървесни видове, обновена е и алейната мрежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проект Светулка срещу трафика на деца
Проект "Светулка" срещу трафика на деца
Лодка се преобърна в Шкодренското езеро, има жертва и туристи в неизвестност
Лодка се преобърна в Шкодренското езеро, има жертва и туристи в неизвестност