Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Борисов: Някой иска да повтори февруарските събития от 2013 г.

Някой иска да повтори февруарските събития, само че по друг сценарии, но със същите изпълнителни – пак ЧЕЗ, пак ток, пак популистки изказвания. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Народното събрание по повод сделката за ЧЕЗ.

bnt avatar logo
от
17:29, 27.02.2018
Чете се за: 01:05 мин.
У нас
Борисов: Някой иска да повтори февруарските събития от 2013 г.
Бойко Борисов, министър-председател: Толкова ювелирна, хубава операция пак ни спретнаха. Знаят, че сме в чужбина, знаят, че съзнанието ни е ангажирано там. Няма да им дам да ни петнят репутацията. Тези хора са ме сваляли един път от власт, този път няма да стане.

Премиерът се зарече да „гони подред, този път до край“ и няколко пъти подчерта, че няма намерение да подава оставка.

Бойко Борисов, министър-председател: Нещо повече, тези хора, не само че забавиха фактурите и хората излязоха на улиците, ние подадохме оставка. Сега се насажда мнението, че някаква Гинка от Пазарджик, с някой от нас зад гърба си, прави една такава сделка. Това не е истина.


;

Борисов съобщи, че е поискал е получил от чешкия премиер Бабиш информацията по повод сделката и документацията вече е заведена в деловодството на българския парламент.

Бойко Борисов, министър-председател: Малко подценихме обстановката, тъй като действително сделката за ЧЕЗ е проведена в Чехия между две частни компании. Само че последните дни, наблюдавайки как беше градирана атаката срещу мен, поисках разговор с колегата Бабиш. Настоях от него да получа тази информация, която има в тяхното министерство и която той, след като я провери, я предаде и на г-жа Караянчева. Като разгледах това, което премиерът на Чехия ми е изпратил, виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми. Тъй като законът за банките е много строг, ще им спестя имената за пред медиите, но парламентаристите могат да отидат и да се запознаят. Това, което ми изпраща днес премиерът на Чехия, излиза, че всъщност тези банки са изпратили писмо за комфорт, писма за намерения, хвърчащи писма, които във финансово-правния мир не означават абсолютно нищо. Ще замоля веднага шефът на БНБ да види какви са тези писма и да види тези банки дали са ги изпращали. Нашият банков надзор да се намеси.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зимната обстановка в русенско продължава да е усложнена
Зимната обстановка в русенско продължава да е усложнена
Прокуратурата внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Илко Семерджиев
Прокуратурата внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Илко Семерджиев