НОВИНИ

Борисов в Брюксел: Изпълнителната комисия в ГЕРБ ще обсъжда имотните сделки

Пакетът "Мобилност", който засяга българските превозвачи, вероятно ще бъде гласуван следващата седмица в пленарната зала на Европейския парламент. Това е потвърдил председателя на парламента Антонио Таяни пред българския премиер Бойко Борисов. Двамата разговаряха преди срещата на върха в Брюксел, която днес е изцяло посветена на Брекзит. В белгийската столица Борисов коментира и темата около имотните сделки на политици от управлението.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Десислава Апостолова
18:15, 21.03.2019 (обновена)
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Бойко Борисов обяви, че преди да се вземе решение по казуса с апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов ще изчака резултатите от проверката на прокуратурата и антикорупционната комисия. на сделката с имота на своя заместник в партията. Разговорът в ръководството на ГЕРБ ще бъде още следващата седмица, когато Изпълнителната комисия ще обсъжда темата.

Бойко Борисов, министър-председател: Дори само нарушение да има, много внимателно ще проследя тези сделки. Това мога да ви уверя. Защото решенията в случая са много тежки. Той е морален въпрос. Той не е дали всичко това е вярно. Цветанов също трябва да си направи изводи, защото утре пак заминава за Щатите за конференция по сигурност, от къде дойде тази атака по това време. Можеше да дойде след изборите, можеше да дойде по-рано.

Борисов е разговарял с Цветанов по телефона.

Бойко Борисов, министър-председател: И той това ми обясни, заменил съм два обзаведени за един на шпакловка, разликата съм я доплатил на хиляда и кусур евро.
;

Премиерът вярва, че сделките са законни, но са направени във време, което позволява управляващите да бъдат атакувани предизборно.

Бойко Борисов, министър-председател: Виждам едни лидери на партии взимат за по 200 лева квадрата, други за по 1200 и са виновни. Това, че другите са маскари нас не ни оправдава. Това, че там като вземеш предприятие или вземеш апартамент е нещо нормално. И ако се видите и вие самите, Вие не отивате да ги питате тях за това. Защото сте свикнали на всякакви корупционни схеми през годините, десетилетията и всичко, което са правили. Нагледали сме се. Въпросът е ГЕРБ прави ли така, и това е тежкият въпрос за мен.

Според Бойко Борисов жалкото е, че скандалът с апартаментите заглушава добрите решения, които правителството взима.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметрови шофьори излязоха на протест в София
Таксиметрови шофьори излязоха на протест в София
Професионалистите по здравни грижи обмислят ефективни протести
Професионалистите по здравни грижи обмислят ефективни протести